Hulp nodig? Hulp nodig? Neem hier contact op.

Waarop letten bij keuze auto?

Je bent op zoek naar een nieuwe wagen? Bereid je goed voor en bedenk welke criteria voor jou belangrijk zijn om een nieuwe wagen te kiezen.

Waarvoor zal je wagen dienen?

Woon-werkverkeer? Een gezinswagen of een sportwagen? Moet de wagen moeilijk terrein aankunnen of is het eerder een kleine stadswagen? Of een combinatie? Welk model en welk type past hier het best bij?

Aantal zitplaatsen, ruimte en instaphoogte

Reis je vaak alleen of met twee? Of met het hele gezin? Heb je veel kofferruimte nodig? Wat brengt de toekomst jou? Gaan de kinderen het huis uit of komt er nog een nieuwe spruit bij? Sta hier even bij stil bij de zoektocht naar een nieuwe wagen. Bovendien is ook de instaphoogte belangrijk. Heb je rugklachten? Ben je eerder groot van gestalte? Dan kan een hoge instap nuttig zijn. Ook voor het vastklikken van kleine kinderen is dat een plus.

Crashtestresultaat

Via www.euroncap.com kun je nakijken hoe je wagen scoort op de crashtest. Hoe meer sterren, hoe veiliger je wagen. Denk eraan dat de meest recente beoordeling altijd de meest relevante is.

Veiligheidsopties

Steeds meer wagens zijn uitgerust met parkeerhulpsystemen die hindernissen detecteren bij het vooruit- en achteruitrijden. Of met aandachthulpsystemen die je een signaal geven als je bijvoorbeeld van je rijlijn afwijkt. Ook voetgangers- en fietsersdetectie komt meer en meer voor. Die systemen doen je wagen automatisch stoppen of afremmen voor bijvoorbeeld overstekende voetgangers. En wist je dat je wagen automatisch kop-staartaanrijdingen kan voorkomen met remhulpsystemen en aanrijdingswaarschuwing?

Milieuvriendelijke wagen

Wanneer je denkt om een wagen te kopen die vriendelijker is voor het milieu kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hybride of elektrische wagen. Die wagens zijn dan wel duurder in aankoop, vaak komt dat in gebruik goedkoper uit. Uiteraard is dat laatste wel afhankelijk van je rijstijl, de afstanden die je aflegt en waarvoor je de wagen gebruikt?

Brandstof

Kies je voor een wagen die brandstof verbruikt? Dan bepaalt het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt of je kiest voor benzine, diesel of LPG. Rijd je jaarlijks veel kilometers? Dan is LPG veruit het voordeligst. Het inbouwen van een LPG-installatie kost echter veel geld en de wegenbelasting is fors hoger dan wanneer je op benzine of diesel rijdt. Een dieselmotor heeft dan weer meer trekkracht dan een benzinemotor. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een caravan achter je wagen hangt. 

Kies je voor een van bovenstaande brandstoffen? Vergeet dan niet dat elk voertuig een impact heeft op ons milieu. Hoofdzakelijk door de emissies bij het rijden, maar ook door de productie van de brandstof zelf. Er is steeds meer aandacht voor alternatieve brandstoffen. Een goede zaak! Want die zijn milieuvriendelijker dan de traditionele. Neem daarom zeker ook een hybride of elektrische wagen in overweging.

Extra opties

Welke opties vind je gewoon leuk? En welke heb je echt nodig? Maak op voorhand een lijstje. Opties die overbodig zijn, kun je laten vallen. Hierdoor wordt je wagen een stukje goedkoper.

And last not but least … bepaal vooraf je budget

Leg voor jezelf een maximumbudget vast. Denk daarbij naast de aankoopprijs ook aan andere kosten die de aankoop van een wagen met zich meebrengt. De jaarlijkse verkeersbelasting, de eenmalige Belasting op Inverkeersstelling, verbruik van je wagen, onderhoud en natuurlijk de autoverzekering.

Kies voor Safe Lease!

Zonder zorgen de baan op met een splinternieuwe wagen. Bespaar jezelf de omslachtige administratie bij de aankoop van een wagen. En vermijd ook het hele gedoe bij de verkoop van je wagen. Je hoeft je evenmin zorgen te maken over de restwaarde van je wagen. Voor een vast bedrag per maand lease je als particulier een auto.