Hulp nodig? Hulp nodig? Neem hier contact op.

Safe Lease-expert aan het woord: ‘Gemoedsrust is hét argument voor Safe Lease’

Iets meer dan een jaar geleden lanceerde Baloise Insurance, in samenwerking met Axus, Safe Lease, een ‘private lease’-oplossing die makelaars aan hun particuliere klanten kunnen aanbieden. Makelaar Kenny Vermeiren van het kantoor Raes-Vermeiren (met kantoren in Zaventem en Steenokkerzeel) is een van de 70 kantoren die Safe Lease vandaag al aan de man brengen. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen als een van de pioniermakelaars in private lease.

‘Auto’s zijn altijd al een passie voor mij geweest. Safe Lease vind ik dan ook een welgekomen extra product voor onze klanten. Private lease richt zich immers tot een erg brede doelgroep: jongeren, dertigers, veertigers of vijftigers, maar bijvoorbeeld ook jonggepensioneerden die altijd konden beschikken over een bedrijfswagen en dat comfort willen behouden. Wie op zoek gaat naar een nieuwe wagen in combinatie met maximale ontzorging zit gebeiteld met Safe Lease.

Hoe bent u met Safe Lease aan de slag gegaan?

Kenny Vermeiren: Voor veel mensen is een private lease nog vrij onbekend. Het komt er als makelaar dus op aan om de aandacht en interesse hiervoor aan te wakkeren. Zo heb ik van meet af aan regelmatig berichten hierover gepost op onze socialemediapagina’s en legde ik de link met het Autosalon. Daarnaast heb ik bestaande klanten benaderd waarvan ik veronderstelde dat een private lease voor hen interessant kon zijn en spreken we er natuurlijk ook over met prospectklanten. Het is nu eenmaal niet vanzelfsprekend dat iemand die een nieuwe auto wil kopen, hiervoor naar zijn verzekeringsmakelaar stapt. Doorgaans gaat de klant rechtstreeks naar de autodealer. Wel, met Safe Lease kunnen we ook op dit vlak een rol spelen. Wij zijn het eerste aanspreekpunt van de klant en blijven zo de concurrentie voor, want ook autodealers kunnen verzekeringen aanbieden.

Is onbekend nog steeds onbemind bij ‘private lease’-oplossingen?

Kenny Vermeiren: Ja en neen. Klanten gaan er vaak van uit dat een leasing sowieso duurder is dan een auto kopen. Dat hoeft nochtans niet zo te zijn. Ik probeer klanten te overtuigen met concrete simulaties. Dan kunnen ze de verschillende scenario’s vergelijken en merken ze dat het verschil minimaal is, zelfs als we rekening houden met de doorverkoopwaarde bij een aankoop.

Wat is het belangrijkste argument om geïnteresseerde klanten te overtuigen?

Kenny Vermeiren: Gemoedsrust. Met een private lease moet een klant zich bijvoorbeeld geen zorgen maken over het type wagen dat hij best kiest: diesel, benzine of elektrisch want de vraag of hij die auto binnen enkele jaren nog verkocht krijgt, is niet belangrijk. Verder hoef je als klant geen zware investering te doen en zie je jouw spaargeld niet met één klap zwaar naar beneden gaan. Als je voor Safe Lease kiest, dan weet je perfect hoeveel je auto je de komende jaren maandelijks zal kosten. Zo kun je ook berekenen welk budget je aan je auto wilt spenderen. Ten slotte is het gewoon leuk om elke 2, 3 of 4 jaar over een nieuwe auto te kunnen beschikken.

Zijn er klantenprofielen voor wie Safe Lease minder interessant is?

Niels Van Peteghem, Management Trainee en Product Officer bij Baloise Insurance: Wie absoluut een tweedehandswagen wil of erg lang met zijn auto rijdt, bijvoorbeeld 10 jaar of langer, zal niet voor Safe Lease kiezen. Ook particulieren die heel veel kilometers rijden, komen niet echt in aanmerking. Het contract loopt over een periode tussen 24 en 50 maanden met een maximum van 100.000 km. Bij het afsluiten van het contract krijgt de klant een matrix waarop het aantal maanden en kilometers staan. Zo weet hij precies hoeveel extra hij zou moeten betalen als hij meer kilometers rijdt dan afgesproken, of hoeveel hij zou terugkrijgen als dat minder is. Via het onderhoudsprogramma zal Axus hier ook aandacht voor hebben en de klant verwittigen zodra het verschil te groot wordt. De klant heeft dus alles in handen om dat in de gaten te houden, zodat hij op het einde van de rit geen of weinig surplus moet betalen. Er geldt ook een maximumleeftijd voor Safe Lease. Aan het einde van het contract is dit 75 jaar als iemand zijn woning huurt en 80 jaar als hij eigenaar is.

Hoe wordt de exacte prijs van Safe Lease bepaald?

Kenny Vermeiren: De waarde van de wagen (het model en de gekozen opties), de leeftijd van de gebruikelijke bestuurder, de duur van het contract en het aantal kilometer spelen een rol. Verder kiest de klant uit 4 formules: Economy, Secure, Comfort en Premium, naargelang de service en ontzorging die hij wenst. Premium is de meest uitgebreide formule met onder andere winterbanden en een Bestuurder Select-verzekering. Met Safe Lease moet de klant nog enkel aan zijn brandstof … en eventuele boetes denken.

Niels Van Peteghem: Rond de zomerperiode volgt een nieuwe evaluatie van het product en zullen we ook bekijken naar welke makelaars we Safe Lease in de toekomst verder zullen openstellen met de nodige opleiding. Makelaars die interesse hebben, kunnen dit alvast melden aan hun accountmanager.