Hulp nodig? Hulp nodig? Neem hier contact op.

Misvattingen rond Safe Lease

Twijfel je of private lease iets voor jou is? Lees hieronder 9 misvattingen die niet opgaan voor Safe Lease.

‘Echt groot is het door leasemaatschappijen aangeleverde aanbod niet, waardoor de keuze- en aankleedmogelijkheden beperkt zijn.’

Niet bij Safe Lease. Je hebt een vrije keuze van model, opties, kleuren en looptijd want Safe Lease is namelijk niet merkgebonden. Ben je dus op zoek naar een bepaald merk of model, vraag dan vrijblijvend offertes aan bij je Safe Lease-expert.

‘Aan een leasecontract zit je vast of anders betaal je een enorme boete.‘

Je leaseauto zit als gegoten en hij rijdt ook nog eens helemaal top. Maar… op een dag moet je door een verandering in je persoonlijke situatie het contract aanpassen of stopzetten. Au! Wat nu? Bij Safe Lease mag je je contract gedurende de huurperiode op elk moment wijzigen of vroegtijdig stopzetten, zonder een boete te betalen.

Hoe werkt het dan wel? We herberekenen je huurbedrag op basis van het matrixrooster dat je kreeg bij de ondertekening van je contract. Die toont je in één oogopslag alle mogelijke combinaties van looptijd en aantal kilometer. Op basis van die herberekening betaal je dan het openstaande saldo.

‘Op het einde van je contract staan er minder kilometers op de teller dan vooraf bepaald. Bijgevolg ben je ook dit geld kwijt.‘

Neen. Safe Lease heeft een standaardmatrix in zijn offerte. Dat betekent dat je betaalt voor het aantal gereden kilometers. Rijd je meer dan voorzien, dan zul je bijbetalen, maar rijd je minder, dan krijg je geld terug! De looptijd en de kilometerstand van je contract aanpassen? Dat doe je eenvoudig en op elk moment. Dankzij het matrixrooster kan je steeds jouw situatie berekenen.

‘Leasingmaatschappijen tonen het vast maandelijks bedrag maar bij aanvang van je contract moet je een instap- en administratieve kost en/of borg betalen.’

Dat geldt niet voor Safe Lease. Bij ons komen er geen extra instapkosten bij en moet je geen borg betalen.

‘Private lease kan enkel voor beperkte leeftijden.’

Heb je net je rijbewijs gehaald? Dan heb je vaak al in gedachten met welke auto je het liefst zou willen rijden. Voor de meeste jongeren is het kopen van een eigen auto nog een brug te ver. Safe Lease is dan een prima mogelijkheid om toch een auto te hebben. Safe Lease gaat voor particulieren vanaf 18 jaar en tot 80 jaar (op het einde contract). Je moet wel een geldig rijbewijs voorleggen. Een voorlopig rijbewijs aanvaarden we niet.

‘Het kopen van een wagen is altijd voordeliger.’

Dat is zeker niet het geval, ook omdat er rekening gehouden moet worden met alle kosten.

  • Afschrijving en investering van de auto
  • Kosten trekhaak en keuring
  • Bandenslijtage, onderhoud, vervanging ruit, risico’s, …
  • Verzekeringen, pechdienst, vervangwagen, belastingen
  • Lagere restwaarde en slechtere marktcondities dan vooraf voorzien
  • Schulden die je aangaat met een mogelijke lening

Een auto kost op maandelijkse basis meer dan je vooraf zou kunnen denken. Daarnaast baseer je je op het verleden. Terwijl de kosten die komen kijken voor de toekomst zijn. Met private lease loop je al die risico’s niet.

Overigens als leasingmaatschappij kunnen wij bij Safe Lease door grootschalige aankopen, hoge kortingen verkrijgen op aanschaf en onderhoud. Ook zijn de verzekeringskosten lager. Je bent met het nemen van een Safe Lease dus vaak goedkoper uit, zeker als je geld moet lenen om een nieuwe auto te kunnen kopen.

Vind hier meer informatie over het verschil tussen kopen en leasen van de wagen.

‘Private lease is niet interessant omdat je 5 jaar garantie kunt krijgen op jouw wagen.’

Dat gaat over fabrieksgarantie. Niet over onderhoud, bandenslijtage, vervangen ruit, en alle mogelijke risico’s die je nog kunt lopen. Ten slotte zal de garantie ook voordelig zijn bij het nemen van een Safe Lease. De periode van de garantie zal namelijk een positieve impact hebben op uw maandelijks bedrag.

‘Door private lease gaan je schadevrije jaren verloren.’

Je hebt horen vertellen dat je schadevrije jaren verloren gaan als je in een leaseauto rijdt. Dat is onjuist, want je kunt van Safe Lease na afloop van het leasecontract een verklaring krijgen dat je schadevrij in jouw leaseauto hebt gereden.

‘Het nemen van een private lease is nadelig voor toekomstige leningen.’

Dankzij Safe Lease hoef je geen grote investering te doen om een nieuwe auto aan te kopen want Safe Lease betaalt de aankoop van jouw wagen. Bijgevolg komen jouw gegevens en aankoop niet terecht bij de Nationale Bank.