Hulp nodig? Hulp nodig? Neem hier contact op.

Haal je je wagen terug van stal? Tips voor een vlot vertrek

Zoals het spreekwoord zegt: ‘Rust roest’. En dat is niet anders bij je wagen. Staat de jouwe al een hele tijd stil door de quarantainemaatregelen? Of haal jij je wagen maar af en toe van stal? Voor welk vervoersmiddel je ook koos, je zult door de versoepelde maatregelen binnenkort ongetwijfeld na een lange tijd weer de baan opgaan. Staat jouw wagen al een hele tijd stil? Dan zijn deze tips interessant voor jou.  

Halfleeg of halfvol?

Ben jij iemand die tankbeurten uitstelt? Dan staat je wagen waarschijnlijk al een tijdje stil met een lege tank. Dat is niet ideaal. Bij stilstand zakken stof- en andere deeltjes naar de bodem. Start je je wagen? Dan zal de motor brandstof putten uit die vuile laag waardoor de motor beschadigd kan geraken.

Wanneer je je wagen na een lange tijd weer in gebruik neemt, kun je best wat nieuwe brandstof tanken. Die kan zich mengen met de brandstof die zich al in de tank bevindt wat  de kwaliteit ten goede komt.

Bandenspanning

Verschillende experten raadden aan om je bandenspanning te verhogen bij lange stilstand om doorzakking te voorkomen. Heb je die goede raad opgevolgd? Vergeet dan zeker niet om voor vertrek de druk weer te verlagen.

Safety first!

We mogen dan wel terug verdere verplaatsingen maken. Het blijft noodzakelijk om onze veiligheid voorop te stellen. Ontsmet daarom geregeld de plaatsen die men in de wagen vaak aanraakt, zoals het stuur, de pook en de portieren.

Klein onderhoud

Doe voor je eerste lange rit een klein nazicht. Laten we het een lenteschoonmaak voor de wagen noemen. Check het oliepeil, de koel- en remvloeistof en de ruitensproeiersvloeistof. In orde? Dan ben je helemaal klaar om terug de baan op te gaan!

Belangrijk! Doe het op tijd

Bijstandsverleners rukken dezer dagen voornamelijk uit voor mensen die hun wagen lang voor de deur hebben laten staan. Zij hebben last van een zwakke batterij en ondervinden startproblemen bij hun eerste vertrek.

Stond je wagen lang stil en plan je binnenkort weer de wagen te nemen om bijvoorbeeld weer naar je werk te gaan? Ga dan op voorhand even de baan op om te zien of alles nog naar behoren werkt.  En wacht niet tot het moment dat je effectief naar je werk moet vertrekken.

Ondervind je als Safe Lease-klant toch (start)problemen? Dan staat Safe Lease Assistance voor je klaar.