Hulp nodig? Hulp nodig? Neem hier contact op.

De groene kaart wordt wit

Vanaf 1 juli 2020 zal de internationale motorrijtuigenverzekeringskaart, of beter bekend als ‘de groene kaart’, er anders uitzien.

De groene kaart wordt wit

De groene kaart wordt voortaan gedrukt op wit papier. Ontvangt u een nieuwe verzekeringskaart na 1 juli? Dan zal die er dus een beetje anders uitzien.

Heeft u na 1 juli nog een groene ‘groene kaart’? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. De kaarten gedrukt vóór 1 juli 2020 op ‘groen papier’ blijven nog geldig tot 31 december 2021. Het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars (BBAV) voorziet daar een overgangsperiode. Pas vanaf 1 januari 2022 mag er geen enkel verzekeringsbewijs op groen papier meer in omloop zijn.

Waarom hebt u een verzekeringskaart nodig?

Het is verplicht een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) voor motorrijtuigen te nemen. Die verzekering en bijhorende verzekeringskaart worden jaarlijks vernieuwd. Samen met het inschrijvingsbewijs van de wagen, het gelijkvormigheidsattest en het keuringsbewijs is het een verplicht boorddocument. Krijgt u controle? Dan moet u die papieren altijd kunnen voorleggen.

Op de groene kaart vindt u uw polisnummer. Dat heeft u nodig om na een ongeval het Europees aanrijdingsformulier in te vullen. Het vermeldt ook in welke landen uw autoverzekering geldt en voor welke periode.

Gaat u deze zomer op reis met de wagen? Controleer dan zeker of uw verzekeringsbewijs geldig is in het land van bestemming als u buiten de Europese Unie wil reizen. Is dat niet het geval? Dan is het in sommige landen mogelijk om een tijdelijke autoverzekering te nemen aan de grensovergang. U kunt daarvoor best vóór vertrek informatie inwinnen over de prijs, de verzekeringsperiode en de procedures bij het consulaat van het betreffende land.

Met Safe Lease bent u volledig en uitgebreid verzekerd bij Baloise Insurance. Standaard hebt u de verzekeringen Omnium, Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid & Rechtsbijstand. Zoekt u nog extra bescherming? Dat is precies waarmee uw makelaar u kan helpen. Kijk samen met hem naar de mogelijkheden.